2015-06-03 18:42:11• hírek • Szatmár.ro

Villámcsődület, élő figurás sakk, rajzverseny és sok sport a Kölcsey Napokon

Ugyan a végzősök elballagtak, a nyolcadikosok pedig szintén az ideiglenes búcsúzásra készülnek, a diákélet nem állt meg a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. Június 3-án és 4-én zajlik ugyanis a Kölcsey Napok rendezvénysorozat, amely szerdán a nagyszünetben megtartott villámcsődülettel indult. A folytatásban pedig a sporté volt a főszerep.

Szerdán a nagyszünetben Bálint Zsuzsa aligazgatónő rövid köszöntőjével rajtolt el a programsorozat, majd a Köfedisz flashmobján az iskola diákjai a Kölcsey nevet rakták ki - magukból. A tanulók kisebb nagyobb csoportokban betűket formáztak, így alakult ki a "Kölcsey" név. Ez leginkább az emaleti ablakokból látszott jól.

A folytatásban aszfaltrajz-versenyt szervezett a Köfedisz. Ezen az elemi iskolás diákok a középiskolás mentoraikkal együtt rajzoltak, alkottak az iskola udvarán. Ezt a Pöttöm-Mentor staféta ügyességi csapatverseny követte, amelyben szerepet vállaltak a tanárok és tanítónők is.

Az élő bábokkal folytatott sakk-partinak a vége döntetlen lett - a tanárokat képviselő Demeter Csaba egyszer vesztett, egyszer pedig nyert a diákok ellen. "Nagyon népszerű része az a Kölcsey Napoknak, jövőre pedig egy kicsit fel fogjuk dobni. Rengeteg ötletünk támadt a partik ideje alatt" - mondja Bálint Zsuzsa aligazgató.

Aszfaltrajz-verseny a Kölcsey Napokon. Fotó: Nagy Róbert

A délutáni órákban is a versengésé volt a főszerep. Diákok diákok ellen, diákok tanárok ellen léptek pályára. Volt szülő-tanár-diák foci- és kosárlabdameccs is, emellett a tanulók megmérkőztek egymással röplabdában, fociban és kosárlabdában is.

Villámcsődületet szervezett a Köfedisz. Fotó: Nagy Róbert

A csütörtöki nap folyamán az iskola vendége lesz Kádár Annamária pszichológus, aki a X-XI. osztályosokkal beszél majd a tinédzserkori problémákról, de fotókiállítás is nyílik és izgalmas fizika-kísérleteket is figyelemmel követhetnek majd a tanulók.

Köszönet a fotókért Nagy Róbertnek!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: